Нацрада замовила в УДЦР висновки для «1+1», СТБ, ТОНІСа, «України», 5-го каналу та інших

Теги: УДЦР
Перегляди: 3006
Додано: 2010-07-07 16:26:48 (E.v.g.)
Оновлено: 2018-12-28 20:02:03 (admin)

         

 

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 7 липня ухвалила рішення замовити в Українського державного центру радіочастот прорахунок вільних частот для впровадження радіомовлення в діапазоні 87,5-108,0 МГц та ефірного аналогового телемовлення, а також щодо збільшення потужності і технічного переносу наявних телепередавачів.

 

Голова Нацради Володимир Манжосов на брифінгу уточнив, що висновки замовлені на прохання ряду телерадіокомпаній і стосуються:

1) ефірного радіомовлення - Херсонська ОДТРК «Скіфія»;

2) ефірного аналогового телемовлення - ТРК «Студія 1+1», Кіровоградська ОДТРК, ТОВ «ТРК ІТВ» (Сімферополь);

3) збільшення потужностей або технічного переносу наявних передавачів - СТБ, ТОНІС, ТРК «Україна», ТРК «Експрес-інформ» (5 канал), Кіровоградська ОДТРК, ТОВ «ТРК ТТV» (Кіровоград), СПД «Попов» (Фастів), ТОВ «Контакт-інформ» (Ніжин).

 

«На сьогоднішньому засіданні ми прийняли рішення про відправлення до УДЦР всіх пропозицій ТРО, які на сьогоднішній день надійшли до Національної ради», - сказав Манжосов.

 

Директор департаменту розвитку мереж групи «1+1» Олег Черниш пояснив ТК, що заявка «1+1» не пов'язана з освоєнням нових частот, а йдеться про частоти, що входять до мережі, яка колись називалася УТ-2 і на якій нині мовить «1+1». «Для того, щоб працювати в законодавчому полі України, необхідно мати дозволи на експлуатацію передавачів. У зв'язку з певними розбіжностями в законодавстві, не завжди ці дозволи в усіх є. Перший етап отримання дозволу - отримання висновків УДЦР», - додав він.

 

Як повідомляла ТК, 14 квітня Нацрада замовила в УДЦР прорахунок частот для Національної радіокомпанії України, а прохання інших компаній за пропозицією члена Нацради Віктора Понеділка залишила на потім.

 

«Телекритика»



Наші друзі та партнери:


<<
Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні 2006-2024
>>